Spring naar hoofd-inhoud

De Vereniging

“St. David’s Minstrels” is als mannenzangvereniging gestart medio 1998 maar officieel opgericht op 31 augustus 1999, te IJzendijke en telt op dit moment  19 zangers. Wales is het land van herkomst van de eerste dirigent van de club, de heer David Eynon. Zijn partner, mevrouw Marie-Louise Ceulemans - De Cort nam het initiatief en samen zijn ze een mannenzangkoor begonnen, naar goed voorbeeld uit Wales.

De naam is ontleend aan de beschermheilige van Wales, de Heilige David, vandaar “St. David”.

In 10 jaar tijd hebben ze dit koor uitgebouwd tot een kwalitatief goed ensemble met optredens in binnen- en buitenland. David nam de taak van dirigent op zich terwijl Marie-Louise fungeerde als concertpianiste en repetitor.
Groot voordeel voor het koor was dat beiden beroepsmusici waren en als vocalisten vele jaren optraden met diverse operagezelschappen.

De vereniging werkt aan de opbouw van een veelzijdig repertoire, waarmee zij een afwisselend programma hoopt te brengen van spirituals, evergreens, operawerken, volksliederen, barbershop en zo verder.  Het continu verbeteren van kwaliteit is als doelstelling vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

De koorleden komen uit geheel Zeeuws-Vlaanderen. De repetities vinden plaats op donderdagavond in het Dorpshuis te Biervliet gelegen aan de Hoogstraat 2.

In hun eigen producties worden soms gasten uitgenodigd om deel uit te maken van een concert, dit kunnen zangsolisten zijn of instrumentalisten, andere koren of orkesten.

U zult genieten van de variëteit aan liederen, de aparte aankondigingen en kleine verrassingen tussendoor. Het is een bijzonder koor, dat er niet alleen naar streeft om kwaliteit ten gehore te brengen maar ook om haar publiek te vermaken.

 

St. David’s Minstrels is aangesloten bij de KBZON (Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland)

St. David's Minstrels staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 22044236